úterý 3. dubna 2012

Sara Shepard-Roztomilé malé lhářky #2 -Nevinné


Autorka: Sara Shepardová
Originál: Pretty Little Liars: Flawless, 2008
Série: Roztomilé malé lhářky (2. díl)
Přeložila: Anna Školníková
České vydání: 280, hardback
Nakladatelství: BB art, 2011


Anotace

Každý má co skrývat Čtveřice roztomilých malých lhářek dokazuje, že stále umí pěkně zlobit. Alison DiLaurentisová zmizela, ale A. posílá vzkazy pro Arii, Emily, Hannu a Spencer pořád dál. Připomíná jim tajemství, která znala jen Alison – a to není jediná věc, která Lhářky trápí. Aria bojuje s vědomím, že kdyby něco špatně řekla, může svou rodinu rozprášit lusknutím prstu. Kromě toho si zahrává s velmi nebezpečnou, a o to neodolatelnější, novou láskou. Přesvědčte se, co se bude dít, když čtyřem roztomilým malým lhářkám začne pravda šlapat na paty.





Můj názor (neobsahuje spoilery)

Hned jakmile jsem dočetla první díl, sáhla jsem po tomhle. Proč? Snad v očekávání, že se alespoň něco vyjasní. Co jsem si to ale myslela? Série, která má 12 dílů, že by se v tom 2. něco objasnilo? Ne, všechno se jenom víc zamotalo.  Ale to je asi dobře. 


Čím dál více se dostáváme hlouběji do příběhu, ale jak daleko je to ještě k pravdě? Poznáváme sice život dívek, jejich problémy a myšlenky, ale kdo zabil Alison, a kdo je A? To se v tomhle díle opravdu nedozvíme. Každý čtenář má určitě své kandidáty. Obličeje, které si dosazuje za vzkazy a výhrůžky, ale je to opravdu ta osoba co si myslíme, nebo je to jen součást autorčiny hry? 

Objeví se tady dvě nové postavy-Toby a Jenna. Ano TA Jenna. Emily se s Tobym sblíží, ale potom v ní začne hlodat myšlenka,  může být Toby A? 

Tenhle díl se mi četl rozhodně lépe, než ten první. Bylo to asi proto, že se člověk více začetla, a věděl, jaké postavy asi jsou.  

Obálka tohohle dílu je rozhodně...zajímavá. No dobře nelíbí se mi. Chápu, že nakladatelství nemá práva na další filmové obálky, ale tohle? To by asi byl důvod, proč bych knížku v knihkupectví přešla bez povšimnutí. 


Žádné komentáře:

Okomentovat